Recept: Bietensalade met geitenkaas en zonnebloempitten van KOMPTOIR

Bietensalade met geitenkaas en zonnebloempitten.

  • 3 rode bieten
  • 3 gele bieten
  • Zonnebloempitten
  • Ahornsiroop
  • Olijfolie
  • Xerez Azijn
  • Baby spinazie
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper
  • 1 Bouygette Chevre – Verse geitenkaas
  • 1 Crottin De Chavignol – Gerijpte geitenkaas
  • Donker brood

Zo maak je het

  • Schil de bietjes, snijd deze in stukken en gaar ze in een lichte suiker siroop.
  • Rooster onder tussen de zonnebloempitten.
  • Snij de spinazie fijn met scherp mes.
  • Meng de bietjes met alle ingrediënten behalve met de geitenkaas.
  • Snij vervolgens het meergranen brood in héél fijne sneetjes, leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, kruid met Fleur de sel.
  • Bak deze krokant in een oven van 160 graden zonder ventilatie.
  • Brokkel de geitenkaas over de salade en werk af met de fijne toasten.

KOMPTOIR
Centrumstraat 13
9920 Lievegem

09 372 60 86
komptoir.be